Polityka prywatności

Ochrona prywatności w Internecie jest dla Sonax – Polska Wiesław Wróblewski bardzo ważną
sprawą, dlatego też gwarantujemy bezpieczeństwo Twoich danych przekazywanych podczas
korzystania z serwisu sonax.sklep.pl
W sposób szczególny szanujemy prywatność każdej osoby, która odwiedza nasze strony
internetowe. Jakiekolwiek informacje zebrane na Twój temat będą użyte do wykonania usługi, którą
zamówiłeś, oraz do poprawy jakości naszych usług. Powyższe cele realizujemy poprzez
odpowiednie wykorzystanie i ochronę informacji.
Dajemy Użytkownikom naszego serwisu możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chcą korzystać
z naszych usług i udostępniać o sobie informacje. Większość naszych serwisów jest dostępna bez
konieczności podawania informacji o sobie, jedynie niektóre usługi i serwisy wymagają
przekazania właściwych informacji.

Twoje dane osobowe są chronione zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady
(UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem
danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE
(określane jako RODO lub Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych).

Dane zbierane podczas rejestracji

Abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszego systemu będziesz musiał się zarejestrować.
Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres e mail oraz hasło jakiego będziesz używał na naszej
witrynie.

Dane zbierane podczas transakcji

Zanim będziesz mógł dokonać transakcji zakupu towaru w naszym sklepie zapytamy Ciebie o imię,
nazwisko lub nazwę firmy, adres do wystawienia faktury zakupu, adres do wysyłki, numer telefonu
oraz e-mail.

Dane zbierane automatycznie

Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące
Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami

Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp.
przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

W żadnym wypadku nie będziemy przekazywali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.
Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie
zalogowania się do naszego systemu. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże
odmowa podania danych może skutkować odmową przyjęcia i realizacji zamówienia.
Dane zbierane podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym
pobrania od Ciebie pieniędzy oraz wysłania Tobie zamówionego towaru. Twoje dane mogą w tym
celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia Twojej karty
kredytowej. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych
danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz dokonać zakupu.
Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie
internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji
zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym
użytkowniku.
Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane
wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.
W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą
zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały
tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.
Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu towaru, możesz otrzymać od nas e maile dotyczące Twojej
transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne
informacje dotyczące Twojej transakcji.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

O zmianie danych osobowych możesz poinformować nas pisząc na adres: Sonax Polska Wiesław Wróblewski,
ul. Choroszczańska 28, 15-732 Białystok,  lub wysyłając wiadomość e-mail: sonax@sonax.sklep.pl.

Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku
lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

Wykorzystanie ciasteczek („cookies”)

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej
przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić.
Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem gdy zbieramy Twoje dane osobowe,
jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych
zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

Google Analytics

Niniejsza witryna internetowa korzysta z Google Analytics, usługi analizy oglądalności stron
internetowych udostępnianej przez Google, Inc. (“Google”). Google Analytics używa “cookies”,
czyli plików tekstowych umieszczanych na komputerze użytkownika w celu umożliwienia witrynie
przeanalizowania sposobu, w jaki użytkownicy z niej korzystają. Informacje generowane przez
cookie na temat korzystania z witryny przez użytkownika (włącznie z jego adresem IP) będą
przekazywane spółce Google i przechowywane przez nią na serwerach w Stanach Zjednoczonych.
Google będzie korzystała z tych informacji w celu oceny korzystania z witryny przez użytkownika,
tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych
usług związanych z ruchem na witrynach internetowych i korzystaniem z internetu. Google może
również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na
podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu
Google. Google nie będzie łączyła adresu IP użytkownika z żadnymi innymi danymi będącymi w
jej posiadaniu. Użytkownik może zrezygnować z cookies wybierając odpowiednie ustawienia na
przeglądarce, jednak należy pamiętać, że w takim przypadku korzystanie z wszystkich funkcji
witryny może okazać się niemożliwe Korzystając z niniejszej witryny internetowej użytkownik
wyraża zgodę na przetwarzanie przez Google dotyczących go danych w sposób i w celach
określonych powyżej.

Zmiany naszej polityki prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej
polityki prywatności na tej stronie.
Kontakt: Firma zbierająca dane:
Sonax – Polska Wiesław Wróblewski
Przedsiębiorstwo Handlowo – Usługowe
ul. Choroszczańska 28
15-732 Białystok
W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z
formularza kontaktowego zamieszczonego na naszej stronie.